Log ind

Log ind som medlem og få adgang til ekstra indhold.


HL en rigtig fagforening, som indgår aftaler med staten og skolerne, og som søger indflydelse på uddannelsernes vilkår. Derfor er vi selvfølgelig OK-mærket.

Annonce:

Uddannelse


HL er 1. juli 2018 blevet en del af Uddannelsesforbundet. Denne side bliver derfor ikke længere opdateret, og indholdet kan være forældet.

Gå til Uddannelsesforbundet.dk

Seneste nyt om uddannelse

15. juni 2018
Fra august skal eux-eleverne på kontoruddannelsen have mindst 2 i snit i grundfagene for at fortsætte på det studiekompetencegivende forløb. HL hilser kravet velkomment.

28. februar 2018
Antallet af elever, der er i gang med et hovedforløb, er faldet med 5 procent i 2017. På HL’s område er detail, event og kontor gået tilbage, mens antallet af handelselever i praktik er steget.

20. december 2017
Skolerne bruger flere penge på at sende lærere på diplomuddannelse, og flere lærere får efteruddannelse på 10 ECTS-point. Det viser ny rapport.

15. december 2017
Mange elever i 8. klasse ved ikke, om de er vurderet uddannelsesparate eller ej. De oplever heller ikke, at de får særlig hjælp til at blive parate. Ny rapport er bekymrende læsning, mener HL.

3. oktober 2017
Skoler kan søge Undervisningsministeriet om at deltage i forsøg, der giver mere fleksibilitet i forhold til blandt andet praktik og skolemiljø.

28. september 2017
Den obligatoriske individuelle afkortning af skoleundervisningen ophæves i nyt lovudkast, som HL bakker op om. Der er dog stadig plads til forbedringer, skriver HL i et høringssvar.

12. september 2017
Regeringen budgetterer med langt færre unge på erhvervsuddannelserne i 2020, end de officielle målsætningerne lyder. For slapt og uambitiøst, mener HL.

11. september 2017
Hvordan kan lærere, ledere og skoler arbejde med digitalisering på en meningsfyldt måde? Læs inspirationsmateriale, som HL har været med til at udvikle.

1. september 2017
Regeringens foreslår billigere luksusbiler og topskattelettelser, mens den offentlige sektor reelt skal skære ned. HL savner investeringer i at uddanne de unge, Danmark skal leve af i fremtiden.

31. august 2017
Der uddannes fortsat for få faglærte, viser ny undersøgelse. Men der mangler viden og fokus på det merkantile område, mener HL.