Log ind

Log ind som medlem og få adgang til ekstra indhold.

Kontaktperson

Har du spørgsmål til indholdet på denne side, er du velkommen til at kontakte:

Christoffer Jørgensens billede
Christoffer Jørgensen
Formand
20 89 47 54
chrj@hl.dk


HL en rigtig fagforening, som indgår aftaler med staten og skolerne, og som søger indflydelse på uddannelsernes vilkår. Derfor er vi selvfølgelig OK-mærket.

Annonce:

Regeringen opgiver eud-ambitioner

Printervenlig version
Regeringen budgetterer med langt færre unge på erhvervsuddannelserne i 2020, end de officielle målsætningerne lyder. For slapt og uambitiøst, mener HL.

25 procent af de unge skal tage en erhvervsuddannelse i 2020. Sådan lød målsætningerne, da erhvervsuddannelsesreformen blev præsenteret i 2014, og sådan har de lydt siden.

Men regeringens seneste finanslovsforslag budgetterer kun med et elevantal, der svarer til 22 procent af de unge i 2020 – eller godt 6.000 færre elever. Det er særdeles skuffende, mener HL:

”Det har hele tiden været klart, at det ville blive et stort arbejde at vende udviklingen, så de unge i højere grad søger erhvervsuddannelserne. Men det er at kaste håndklædet i ringen, når man nedjusterer forventningerne i stedet for at sætte ekstra kræfter ind på at nå målet. Behovet for faglært arbejdskraft er jo ikke blevet mindre, så det er altafgørende at sikre, at vi uddanner kvalificerede unge nok,” siger formand Christoffer Jørgensen.

I det hele taget er finanslovsforslaget skuffende læsning. Blandt andet fortsætter det udskældte omprioriteringsbidrag, der gør, at alle landets uddannelsesinstitutioner årligt får skåret 2 procent af deres budget.

”Det er et klokkeklart eksempel på, at politikerne har meget travlt med at tale højt og flot om vigtigheden af erhvervsuddannelserne, mens de reelt skærer ned på området. Og når man så konstaterer, at man ikke kan få flere elever for færre penge, så slækker man på målene i stedet for at gøre det eneste rigtige – at investere de nødvendige ressourcer i at sikre, at Danmark har de faglærte, vi har brug for nu og i fremtiden,” siger Christoffer Jørgensen.

Medieomtale

(kræver muligvis login/abonnement)

 

 

 

12. september 2017