Log ind

Log ind som medlem og få adgang til ekstra indhold.


HL en rigtig fagforening, som indgår aftaler med staten og skolerne, og som søger indflydelse på uddannelsernes vilkår. Derfor er vi selvfølgelig OK-mærket.

Annonce:

Pension


HL er 1. juli 2018 blevet en del af Uddannelsesforbundet. Denne side bliver derfor ikke længere opdateret, og indholdet kan være forældet.

Gå til Uddannelsesforbundet.dk

Lærere og ledere på HL's område kan være omfattet af tre former for pension: Lærernes Pension, Tjenestemandspension eller PFA-pension.

Lærernes pension (LP)

Lærernes Pension omfatter lærere ansat fra og med 1. august 2015.

På Lærernes Pensions hjemmeside kan du logge på med NemID og se, hvor meget du kan forvente at få i pension, og hvordan dine forsikringer dækker dig. Du kan også se præcist, hvad du betaler i omkostninger, og hvad du har fået i rente. Der er mange muligheder for selvbetjening, så vil du fx samle dine pensioner, ændre på hvem der skal have pengene ved død eller planlægge din pension, så kan du gøre det nemt og hurtigt.

Læs mere om Lærernes Pension og log ind for at se din pension på nettet

PFA-pension

PFA's pensionsordning omfatter lærere ansat fra og med 1. august 1995 og frem til 31. juli 2015

Du kan se din pensionsordning på PFA's hjemmeside. Her kan du se opdaterede tal for din ordning og blandt andet gå i dybden med information om de forsikringsdækninger, du har. Du kan også selv regne på dine tal og se, hvad det betyder økonomisk, hvis du fx går på pension som 63-årig i stedet for som 65-årig. Eller hvis du betaler to procent mere af din løn til pension.

Læs mere om PFA-pension og log ind for at se din pension på nettet

Tjenestemandspension

Tjenestemandspensionsordningen omfatter lærere og ledere, der er ansat på tjenestemandslignende vilkår før 1. august 1995 og som:

  • skifter stilling på institutionen.
  • efter denne dato skifter til en stilling ved en anden institution for erhvervsrettet uddannelse, såfremt der er tale om umiddelbar overgang fra den hidtidige ansættelse inden for skoleområdet.
  • genansættes efter at være fratrådt med ret til opsat pension fra Pensionsordningen for Erhvervsskoler, såfremt genansættelse sker inden for en periode på op til 2 år fra fratrædelsen og i en stilling, der giver adgang til medlemskab af pensionsordningen efter dennes regulativ.

Læs mere om tjenestemandspension

 

 

9. marts 2015