Log ind

Log ind som medlem og få adgang til ekstra indhold.

Kontaktperson

Har du spørgsmål til indholdet på denne side, er du velkommen til at kontakte:

Christoffer Jørgensens billede
Christoffer Jørgensen
Formand
20 89 47 54
chrj@hl.dk


HL en rigtig fagforening, som indgår aftaler med staten og skolerne, og som søger indflydelse på uddannelsernes vilkår. Derfor er vi selvfølgelig OK-mærket.

Annonce:

Dialogmøder om erfaringer med arbejdstid

Printervenlig version
Tillidsrepræsentanter, ledere og direktører udvekslede erfaringer med, hvordan arbejdstidsreglerne administreres bedst muligt. De lokale erfaringer skal danne udgangspunkt for overenskomstforhandlingerne og forhåbentligt en decideret arbejdstidsaftale i 2018.

Hvordan kan arbejdstidsreglerne anvendes, så de skaber mest mulig kvalitet i undervisningen, understøtter et godt arbejdsmiljø og styrker den sociale kapital? Det var udgangspunktet for en række dialogmøder i maj 2017, arrangeret af Moderniseringsstyrelsen, CO10 og Lærernes Centralorganisation, som HL er medlem af.

HL-formand Christoffer Jørgensen deltog selv på møderne.

"Der var en god dialog mellem ledere og tillidsrepræsentanter. Der var mange, der var interesserede i at fortælle om både gode og dårlige erfaringer. Især gav det en stor værdi, at de gode eksempler blev delt i grupperne, så andre skoler kunne tage ved lære af dem," fortæller han.

Møderne var en opfølgning på de arbejdstidsanbefalinger, parterne blev enige om ved overenskomstforhandlingerne i 2015. Målet er, at erfaringerne med at anvende anbefalingerne skal danne grundlag for en decideret arbejdstidsaftale i 2018 og dermed erstatte reglerne i lov 409, som har været gældende siden regeringsindgrebet i 2013.

"Der vil formentlig være erfaringer, som lærer- og lederorganisationerne synes giver mere mening, end Moderniseringsstyrelsen gør – og omvendt. Forhåbentlig vil vi alligevel kunne blive enige om en ny arbejdstidsaftale, men det vil forhandlingerne i begyndelsen af 2018 vise," siger Christoffer Jørgensen.

Dialogmøderne blev faciliteret af konsulentfirmaet Attractor for at sikre en så objektiv og neutral tilgang som muligt. Firmaet vil nu sammenskrive pointerne fra dialogmøderne til en endelig rapport, som både Moderniseringsstyrelsen og lærer-/lederorganisationerne kan tage udgangspunkt i til de kommende overenskomstforhandlinger.

1. juni 2017

Seneste nyt om OK 18

18. april 2018
Forligsmanden har udskudt den varslede konflikt i yderligere to uger. Bryder forhandlingerne sammen, kan konflikten dog træde i kraft allerede efter fem dage.

3. april 2018
10.380 tillidsfolk fra hele det offentlige område udgjorde danmarkshistoriens største faglige møde i Fredericia 22. marts

30. marts 2018
Forligsmanden har udsat konflikten i to uger, men bryder forhandlingerne sammen, kan konflikten træde i kraft allerede efter fem dage.

23. marts 2018
Er du tjenestemandslignende ansat eller kvotalønnet timelærer, kan du ikke lockoutes, og du må ikke strejke. Du må hellere ikke udføre konfliktramt arbejde. Læs regler og konsekvenser ved en eventuel konflikt under OK 18.

12. marts 2018
Regeringen tilsidesætter egne tal og almindelige regneregler, når den påstår, at lønstigninger på 6,7 procent svarer til det private områdes. En grotesk omgang spin, mener HL.

2. marts 2018
De statsansattes organisationer varsler strejke på udvalgte områder. I forligsinstitutionen holdes de første møder i forsøget på at finde en løsning.

26. februar 2018
Forhandlingerne mellem de statsansattes organisationer og minister for offentlig innovation, Sophie Løhde, er brudt sammen fredag 23. februar.

20. februar 2018
Lønstigninger til alle statsansatte og arbejdstid for lærerne skiller stadig parterne ved OK 18. Hvis ikke der kommer et resultat senest 28. februar, vil der blive varslet konflikt, vurderer HL.

26. januar 2018
Der er kommet gang i forhandlingerne om lærernes arbejdstid, men kun i kommunerne. Der er begrænset udvikling på statens område, hvor arbejdstidsdrøftelserne nu fortsætter sideløbende med de øvrige forhandlinger.

20. december 2017
Der bliver ingen andre forhandlingsmøder om OK 18, før der er kommet gang i reelle forhandlinger om undervisernes arbejdstid. Det har de offentligt ansattes organisationer meddelt KL og Moderniseringsstyrelsen.