Log ind

Log ind som medlem og få adgang til ekstra indhold.

Kontaktperson

Har du spørgsmål til indholdet på denne side, er du velkommen til at kontakte:

Christoffer Jørgensens billede
Christoffer Jørgensen
Formand
20 89 47 54
chrj@hl.dk


HL en rigtig fagforening, som indgår aftaler med staten og skolerne, og som søger indflydelse på uddannelsernes vilkår. Derfor er vi selvfølgelig OK-mærket.

Annonce:

Aftalt spil om arbejdstid

Printervenlig version
Flere politikere indrømmer nu, at det var aftalt spil mellem KL og S-R-SF-regeringen, som førte til lockouten i 2013 og indførelsen af Lov 409.

Det var aftalt spil mellem KL og S-R-SF-regeringen anført af daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), som førte til lockouten. Sådan lyder det fra SF's tidligere formand Annette Vilhelmsen i en ny bog med titlen 'Søren og Mette i benlås'. Også Kristian Thulesen-Dahl indrømmer, at det var aftalt spil.

Formand for HL, Christoffer Jørgensen, er forarget over de nye udtalelser:

”Vores fornemmelser er bekræftet, og nu er der tale om en ren tilståelsessag. Det er beskæmmende, at politikerne i den grad har talt højt og flot om den danske model, mens de bag lukkede døre har sat den helt ud af kraft,” siger han.

Flere parter lægger nu op til et opgør med Lov 409. Pia Olsen Dyhr har på sin Facebookprofil givet en uforbeholden undskyldning til lærerne og vil nu arbejde for, at lærerne nu skal have mulighed for en fri og fair forhandling med KL og Moderniseringsstyrelsen.

”Det vil vi naturligvis holde hende op på, ligesom det anstændigvis også må forventes, at Dansk Folkeparti vil støtte fair forhandlinger om arbejdstid for lærerne”, siger Christoffer Jørgensen.

Minister for offentlig innovation Sophie Løhde har ved en tidligere lejlighed imidlertid gjort klart, at ledelsesrummet ikke skulle indskrænkes ved OK18, og at Lov 409 skal fortsætte med at regulere lærernes arbejdstid.

"Det bliver interessant at følge, når Folketinget skal blive enige om den fremtidige linje i forhandlingerne med lærerne. I HL håber vi naturligvis det bedste og arbejder med de andre lærerorganisationer om de strategier, der skal understøtte vinterens overenskomstforhandlinger,” siger Christoffer Jørgensen.

3. oktober 2017