Log ind

Log ind som medlem og få adgang til ekstra indhold.

Kontaktperson

Har du spørgsmål til indholdet på denne side, er du velkommen til at kontakte:

Morten Juuls billede
Morten Juul
Hjemmeside, pressekontakt
20 10 86 71
mj@hl.dk


HL en rigtig fagforening, som indgår aftaler med staten og skolerne, og som søger indflydelse på uddannelsernes vilkår. Derfor er vi selvfølgelig OK-mærket.

Annonce:

10.000 tillidsrepræsentanter ønsker en løsning for alle

Printervenlig version
10.380 tillidsfolk fra hele det offentlige område udgjorde danmarkshistoriens største faglige møde i Fredericia 22. marts

Foto: Philip Davali

“Når vi engang i fremtiden kigger tilbage på denne historiske begivenhed, vil vi se, at det var det tidspunkt, hvor de offentligt ansatte stod op imod den situation, hvor de ansattes faglighed blev forsøgt erstattet af arbejdsgivernes ledelsesret. Der skal være plads til vores faglighed. Det er det, det handler om.”

Sådan lød det fra FOA’s formand Dennis Kristensen, da han var på scenen i Fredericia 22. marts. I salen var over 10.000 tillidsrepræsentanter fra statslige, regionale og kommunale arbejdspladser.

Fra HL deltog blandt andre næstformand Jesper McCandless, som også er tillidsrepræsentant på Knord:

”Der var en hel fantastisk stemning. Lige fra Fredericia station, hvor deltagerne fyldte perronen til bristepunktet, til man kom ind i salen til tusindvis af sygeplejersker, lærere, politifolk og alle de andre faggrupper. Man fik en grundfæstet fornemmelse af, at det nytter at lave en historisk musketer-ed på tværs af alle tre forhandlingsområder,” fortæller han.

Dagens program var en vekslen mellem oplæg fra scenen og organiseret dialog ved bordene i mindre grupper, som var dannet ud fra et lokalt og ikke fagligt tilhørsforhold. Dialoggrupperne diskuterede forventninger, mål for OK18, initiativer til lokale indsatser, aktiviteter på Facebook og i det hele taget erfaringsudveksling på tværs af faggrupper.

Dagen sluttede med en paneldebat med Anders Bondo Christensen (Forhandlingsfællesskabet og LC, Lærernes Centralorganisation), Flemming Vinther (CFU, Centralorganisationernes Fællesudvalg), Dennis Kristensen (FOA), Grete Christensen (Sundhedskartellet), Bodil Otto (OAO, Offentligt Ansattes Organisationer) og Lars Qvistgaard (Akademikerne).

Fælles udtalelse fra mødet

Foto: Philip Davali

De fremmødte tillidsrepræsentanter vedtog følgende fællesudtalelse:

Kære Sophie Løhde, Michael Ziegler og Anders Kühnau

Vi repræsenterer alle de medarbejdere i den offentlige sektor, der hver dag får hverdagen til at hænge sammen for borgerne.

Vores budskab til jer er klart: Lad os få lavet en overenskomst, der gavner hele Danmark. Vi er klar.

Det, vi beder om, er faktisk kun, at I anerkender vores arbejde og viser os tillid gennem:

  • En lønudvikling på lige fod med de privatansatte.
  • At I viser os, at vi kan have tillid til vores aftaler ved at finde en løsning på den betalte spisepause.
  • At I viser vilje til at indgå en aftale om arbejdstid med alle, også lærerne.
  • At vi passer på vores seniorer, så de kan holde til at blive i jobbet.

Vi er stolte over vores indsats, og vi er stolte over, at befolkningen sætter pris på os og bakker os op.

Vi ved, at forholdene for de offentligt ansatte hænger sammen med den kvalitet, som borgerne får. Borgerne fortjener at blive fri for jeres lockout, der vil lamme hele landet. 

Det er på høje tid at finde en løsning for alle.

3. april 2018

Seneste nyt om OK 18

18. april 2018
Forligsmanden har udskudt den varslede konflikt i yderligere to uger. Bryder forhandlingerne sammen, kan konflikten dog træde i kraft allerede efter fem dage.

3. april 2018
10.380 tillidsfolk fra hele det offentlige område udgjorde danmarkshistoriens største faglige møde i Fredericia 22. marts

30. marts 2018
Forligsmanden har udsat konflikten i to uger, men bryder forhandlingerne sammen, kan konflikten træde i kraft allerede efter fem dage.

23. marts 2018
Er du tjenestemandslignende ansat eller kvotalønnet timelærer, kan du ikke lockoutes, og du må ikke strejke. Du må hellere ikke udføre konfliktramt arbejde. Læs regler og konsekvenser ved en eventuel konflikt under OK 18.

12. marts 2018
Regeringen tilsidesætter egne tal og almindelige regneregler, når den påstår, at lønstigninger på 6,7 procent svarer til det private områdes. En grotesk omgang spin, mener HL.

2. marts 2018
De statsansattes organisationer varsler strejke på udvalgte områder. I forligsinstitutionen holdes de første møder i forsøget på at finde en løsning.

26. februar 2018
Forhandlingerne mellem de statsansattes organisationer og minister for offentlig innovation, Sophie Løhde, er brudt sammen fredag 23. februar.

20. februar 2018
Lønstigninger til alle statsansatte og arbejdstid for lærerne skiller stadig parterne ved OK 18. Hvis ikke der kommer et resultat senest 28. februar, vil der blive varslet konflikt, vurderer HL.

26. januar 2018
Der er kommet gang i forhandlingerne om lærernes arbejdstid, men kun i kommunerne. Der er begrænset udvikling på statens område, hvor arbejdstidsdrøftelserne nu fortsætter sideløbende med de øvrige forhandlinger.

20. december 2017
Der bliver ingen andre forhandlingsmøder om OK 18, før der er kommet gang i reelle forhandlinger om undervisernes arbejdstid. Det har de offentligt ansattes organisationer meddelt KL og Moderniseringsstyrelsen.