Log ind

Log ind som medlem og få adgang til ekstra indhold.


HL en rigtig fagforening, som indgår aftaler med staten og skolerne, og som søger indflydelse på uddannelsernes vilkår. Derfor er vi selvfølgelig OK-mærket.

Annonce:

10.000 tillidsrepræsentanter ønsker en løsning for alle


HL er 1. juli 2018 blevet en del af Uddannelsesforbundet. Denne side bliver derfor ikke længere opdateret, og indholdet kan være forældet.

Gå til Uddannelsesforbundet.dk

10.380 tillidsfolk fra hele det offentlige område udgjorde danmarkshistoriens største faglige møde i Fredericia 22. marts

Foto: Philip Davali

“Når vi engang i fremtiden kigger tilbage på denne historiske begivenhed, vil vi se, at det var det tidspunkt, hvor de offentligt ansatte stod op imod den situation, hvor de ansattes faglighed blev forsøgt erstattet af arbejdsgivernes ledelsesret. Der skal være plads til vores faglighed. Det er det, det handler om.”

Sådan lød det fra FOA’s formand Dennis Kristensen, da han var på scenen i Fredericia 22. marts. I salen var over 10.000 tillidsrepræsentanter fra statslige, regionale og kommunale arbejdspladser.

Fra HL deltog blandt andre næstformand Jesper McCandless, som også er tillidsrepræsentant på Knord:

”Der var en hel fantastisk stemning. Lige fra Fredericia station, hvor deltagerne fyldte perronen til bristepunktet, til man kom ind i salen til tusindvis af sygeplejersker, lærere, politifolk og alle de andre faggrupper. Man fik en grundfæstet fornemmelse af, at det nytter at lave en historisk musketer-ed på tværs af alle tre forhandlingsområder,” fortæller han.

Dagens program var en vekslen mellem oplæg fra scenen og organiseret dialog ved bordene i mindre grupper, som var dannet ud fra et lokalt og ikke fagligt tilhørsforhold. Dialoggrupperne diskuterede forventninger, mål for OK18, initiativer til lokale indsatser, aktiviteter på Facebook og i det hele taget erfaringsudveksling på tværs af faggrupper.

Dagen sluttede med en paneldebat med Anders Bondo Christensen (Forhandlingsfællesskabet og LC, Lærernes Centralorganisation), Flemming Vinther (CFU, Centralorganisationernes Fællesudvalg), Dennis Kristensen (FOA), Grete Christensen (Sundhedskartellet), Bodil Otto (OAO, Offentligt Ansattes Organisationer) og Lars Qvistgaard (Akademikerne).

Fælles udtalelse fra mødet

Foto: Philip Davali

De fremmødte tillidsrepræsentanter vedtog følgende fællesudtalelse:

Kære Sophie Løhde, Michael Ziegler og Anders Kühnau

Vi repræsenterer alle de medarbejdere i den offentlige sektor, der hver dag får hverdagen til at hænge sammen for borgerne.

Vores budskab til jer er klart: Lad os få lavet en overenskomst, der gavner hele Danmark. Vi er klar.

Det, vi beder om, er faktisk kun, at I anerkender vores arbejde og viser os tillid gennem:

  • En lønudvikling på lige fod med de privatansatte.
  • At I viser os, at vi kan have tillid til vores aftaler ved at finde en løsning på den betalte spisepause.
  • At I viser vilje til at indgå en aftale om arbejdstid med alle, også lærerne.
  • At vi passer på vores seniorer, så de kan holde til at blive i jobbet.

Vi er stolte over vores indsats, og vi er stolte over, at befolkningen sætter pris på os og bakker os op.

Vi ved, at forholdene for de offentligt ansatte hænger sammen med den kvalitet, som borgerne får. Borgerne fortjener at blive fri for jeres lockout, der vil lamme hele landet. 

Det er på høje tid at finde en løsning for alle.

3. april 2018

Seneste nyt om OK 18

25. juni 2018
Ledere ansat 1. januar 2019 eller senere får ny chefaftale. Ledere ansat inden, kan vælge at beholde deres nuværende aftale eller gå over på en af de nye.

4. juni 2018
Trods skuffelse over en manglende arbejdstidsaftale, er der flere perspektiver i et ja end et nej. Sådan var rationalet bag bestyrelsens beslutning om at stemme ja til OK 18.

4. juni 2018
0,23 procent af rammen for OK 18 var afsat til organisationsforhandlinger. Se resultatet for erhvervsskoler og -akademier.

30. april 2018
Generelle lønstigninger på 6,07 procent, 0,23 procent til organisationspuljer og 0,3 procent til en lang række øvrige punkter, herunder sikring af frokostpausen. Få et overblik over forliget.

28. april 2018
Pæne lønstigninger og betalt spisepause blev sikret ved OK 18. På arbejdstidsområdet får lærerne samme model, som kommunerne arbejder på frem til 2021. Det bedst mulige resultat, vurderer HL.

18. april 2018
1. maj er sidste frist for at forhandle et resultat hjem. Bryder forhandlingerne sammen, kan en konflikt træde i kraft efter fem dage.

3. april 2018
10.380 tillidsfolk fra hele det offentlige område udgjorde danmarkshistoriens største faglige møde i Fredericia 22. marts

30. marts 2018
Forligsmanden har udsat konflikten i to uger, men bryder forhandlingerne sammen, kan konflikten træde i kraft allerede efter fem dage.

23. marts 2018
Er du tjenestemandslignende ansat eller kvotalønnet timelærer, kan du ikke lockoutes, og du må ikke strejke. Du må hellere ikke udføre konfliktramt arbejde. Læs regler og konsekvenser ved en eventuel konflikt under OK 18.

12. marts 2018
Regeringen tilsidesætter egne tal og almindelige regneregler, når den påstår, at lønstigninger på 6,7 procent svarer til det private områdes. En grotesk omgang spin, mener HL.