Log ind

Log ind som medlem og få adgang til ekstra indhold.

Kontaktperson

Har du spørgsmål til indholdet på denne side, er du velkommen til at kontakte:

Christoffer Jørgensens billede
Christoffer Jørgensen
Formand
20 89 47 54
chrj@hl.dk


HL en rigtig fagforening, som indgår aftaler med staten og skolerne, og som søger indflydelse på uddannelsernes vilkår. Derfor er vi selvfølgelig OK-mærket.

Annonce:

Dialogmøder om erfaringer med arbejdstid

Printervenlig version
Tillidsrepræsentanter, ledere og direktører udvekslede erfaringer med, hvordan arbejdstidsreglerne administreres bedst muligt. De lokale erfaringer skal danne udgangspunkt for overenskomstforhandlingerne og forhåbentligt en decideret arbejdstidsaftale i 2018.

Hvordan kan arbejdstidsreglerne anvendes, så de skaber mest mulig kvalitet i undervisningen, understøtter et godt arbejdsmiljø og styrker den sociale kapital? Det var udgangspunktet for en række dialogmøder i maj 2017, arrangeret af Moderniseringsstyrelsen, CO10 og Lærernes Centralorganisation, som HL er medlem af.

HL-formand Christoffer Jørgensen deltog selv på møderne.

"Der var en god dialog mellem ledere og tillidsrepræsentanter. Der var mange, der var interesserede i at fortælle om både gode og dårlige erfaringer. Især gav det en stor værdi, at de gode eksempler blev delt i grupperne, så andre skoler kunne tage ved lære af dem," fortæller han.

Møderne var en opfølgning på de arbejdstidsanbefalinger, parterne blev enige om ved overenskomstforhandlingerne i 2015. Målet er, at erfaringerne med at anvende anbefalingerne skal danne grundlag for en decideret arbejdstidsaftale i 2018 og dermed erstatte reglerne i lov 409, som har været gældende siden regeringsindgrebet i 2013.

"Der vil formentlig være erfaringer, som lærer- og lederorganisationerne synes giver mere mening, end Moderniseringsstyrelsen gør – og omvendt. Forhåbentlig vil vi alligevel kunne blive enige om en ny arbejdstidsaftale, men det vil forhandlingerne i begyndelsen af 2018 vise," siger Christoffer Jørgensen.

Dialogmøderne blev faciliteret af konsulentfirmaet Attractor for at sikre en så objektiv og neutral tilgang som muligt. Firmaet vil nu sammenskrive pointerne fra dialogmøderne til en endelig rapport, som både Moderniseringsstyrelsen og lærer-/lederorganisationerne kan tage udgangspunkt i til de kommende overenskomstforhandlinger.

1. juni 2017